top of page

Financieel steunen
kan op
BE21 7440 5995 6703

BIC KREDBEBB

© OpenHart Paal. Proudly created with Wix.com

Geschiedenis

 

Stichter van OpenHart is diaken Louis Vanlommel die zich samen met zijn vrouw Emelie Evers al sinds 1989 inzet om acute noden van mensen in armoede te verlichten. Op 7 januari 2005 gaf Louis Vanlommel het voorzitterschap door. Een dertigtal vrijwilligers geven nu gestalte aan OpenHart Paal.

De stichters verzamelden kledij en huisraad in hun privé garage om mensen in nood te helpen.
Vrienden volgden hun voorbeeld en al snel was er nood aan een grotere bergplaats.
Een gulle handelaar (Eugeen Degreef) stelde zijn opslagruimte ter beschikking in het centrum van Paal, dit werd de eerste “winkel”. Een boer op rust uit Tervant (Jef Verboven) liet zijn varkensstal grondig uitmesten en opfrissen om te dienen als eerste meubelmagazijn van Openhart.

In 1999 verhuisde OpenHart naar een klaslokaal in de oude school van Tervant.
Om meer ruimte te maken werd er een tussenplafond geplaatst. Boven kwam de nieuwe winkel voor kledij en huisraad, op het gelijkvloers een klein meubelmagazijn. De varkensstal bleef dienst doen als grote opslagplaats. Later kwam er nog een klaslokaal en sorteerruimte bij.
In 2005 werden 5 containers, goed voor 100 m² op de speelplaats gezet en ingericht als winkel voor kledij en huisraad. De 2 klaslokalen werden meubelmagazijn, de varkensstal werd opgegeven.
KIWANIS Beringen schonk nog 2 moderne containers, samen 36 m², voor het sorteren van de schenkingen, er begonnen ook fietsen binnen te komen.

In het voorjaar van 2016 werd de kerk van Brelaar buiten dienst gesteld. OpenHart kreeg erfpacht en verhuisde in augustus 2016. De oude kerk doet nu dienst als meubelmagazijn, gratis winkel voor kledij en huisraad en sorteerruimte. De 2 moderne containers zijn mee verhuisd en doen nu achter de kerk dienst als werkplaats en fietswinkel.

Contactgegevens
Secretariaat en lokalen
Openhart - Paal vzw
Deurnestraat 1
3583 Beringen
 

Je wenst meubels te schenken?

openhartpaal@gmail.com
 

Je hebt meubels nodig?

Vraag aan je OCMW of hulporganisatie

om contact op te nemen met:
openhartpaal@gmail.com
 

Kleding en/of huisraad binnen brengen op afspraak bellen naar  onderstaand nummer Rita:
0475 85 91 07

bottom of page